Maatwerk

Op maat gemaakte meubels
Silvijn Wonen is liefhebber van hout. Zo vervaardigen wij onder andere robuuste boomplaattafels, ook wel boomstamtafels genoemd, waarbij het tafelblad uit één plaat hout bestaat. Daardoor is de tekening van de boom prachtig te zien en vormen de contouren van de boom een blikvanger van jewelste. Een mooie afwerking en glans maakt het plaatje compleet.

Al onze meubels zijn van natuurlijke materialen gemaakt. De tafelbladen zijn in diverse soorten hout beschikbaar. Zo hebben wij eiken, beuken, suar, suiker-es, iepen, esdoorn, grenen en douglas tafelbladen op voorraad staan. Een tafel kan helemaal naar uw wens worden samengesteld.

Naast de ruime keuze uit houtsoorten, vormen, lengtes en diktes van de tafelbladen, hebben wij veel verschillende onderstellen om uit te kiezen. Kruispoten, smeedijzer, losse poten, metaal, hout, u-vorm, zwart, wit …

Het in opdracht op maat maken in onze houtwerkplaats maakt Silvijn Wonen bijzonder. Samen met één van onze medewerkers bespreken wij uw wensen en zorgen ervoor dat u de droomtafel van uw keuze krijgt. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak en laat u adviseren en inspireren.

Naast het maatwerk leveren wij ook diverse meubels uit voorraad. Een selectie van deze meubels staat in onze nieuwe woonwinkel aan de Van Weedestraat 90 (voorheen Metz), maar zijn ook online te koop! Bekijk hier de tafels die nu in de winkel staan live online!

Kwaliteit, maatwerk en persoonlijke benadering, dat is de kracht van Silvijn Wonen!​


Ons ‘live online’ aanbod

Veel tafelbladen

Diverse onderstellen
Boomstam tafelbladen
Alle maten en soorten

Kruispoot onderstel

Meubelrenovatie
In onze eigen houtwerkplaats, tevens meubelmakerij, in Soest kunt u oude tafels en meubels laten renoveren. Een prachtige manier om een dierbaar meubelstuk een tweede leven te geven. Zo kunt u uw oude meubel op laten knappen of er juist iets anders van laten maken. Hieronder ziet u foto’s van een oude tafel die is ingekort en gerenoveerd als sidetable.

Originele oude tafel

Werk in uitvoering

En een nieuwe oude sidetable

Grafmonument van houtGrafmonumenten
Of het nu gaat om een groot grafmonument of een gedenkmonumentje voor je huisdier in je achtertuin, met veel zorg en aandacht wordt voor u een bijzonder en uniek grafmonument gemaakt. Een prachtig stuk boomplaat met de hand gegraveerd. Het ontwerp wordt met u besproken en de teksten uitgebreid gecheckt en gecontroleerd. Het houtwerk wordt kundig afgewerkt zodat het bestand is tegen weer en wind.

Grafmonument voor huisdier

Houtspecialist Toon van Doorn

Als er één man in ons boomrijke land zich als houtspecialist heeft bewezen, dan is dat Toon van Doorn. Ooit begonnen met boomsleepwerkzaamheden achter het paard. Na zo’n 35 succesvolle jaren in de hout- en recyclingindustrie heeft hij zijn vooraanstaande bedrijven van de hand gedaan. Na verloop van tijd begon het hout toch weer te kriebelen. Tezamen met een aantal enthousiastelingen is Silvijn Wonen, voorheen Silvijn Meubels, ontstaan.

De werkplaats van Silvijn Wonen is alleen op afspraak geopend voor bezichtiging. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. 


Een greep uit onze reeds verkochte tafels

Onderstaande tafels hebben ondertussen hun weg naar een eigenaar gevonden. Maar wellicht zit er een model tussen die u erg aanspreekt en als inspiratie kan dienen voor een op maat gemaakte tafel.

esdoorn boomstamtafel soest
Tafel SW-075 | Esdoorn

eikenhouten tafel smeedijzeren onderstel
Tafel SW-002 | Eiken

tafel van vurenhout
Tafel SW-065 | Vuren

suar boomstamtafel tafelblad
Tafel SW-047 | Suar

wengé boomplaattafel kruispoot
Tafel SW-001 | Wengé

Salontafel SW-018 | Eiken

Tafel SW-066 | Grenen

BBQ tafel SW-013 | Vuren

Boomstamtafel SW-049 | Suar

Sidetable SW-006 | Suar

Douglas eettafel met metalen poten
Tafel SW-094 | Douglas

Suar salontafel 70x120 cm
Salontafel SW-048 | Suar

Boomstam salontafel beuken Soest SW-038
Salontafel SW-038 | Beuken

Boomstam salontafel beuken Soest SW-041
Salontafel SW-041 | beuken

Boomstamtafel suar Soest SW-027
Tafel SW-027 | Suar

Eettafel grenen Soest SW-031
Eettafel SW-031 | Grenen

Boomstamtafel suar 100x300 Soest SW-024
Boomstamtafel SW-024 | Suar

Silvijn Wonen: Een leuke gelegenheid om te gaan kopen!